Biologische Sierteelt Nederland

Sierteelt voor een mooier en gezonder Nederland

Biologisch

Biologische siertelers zijn gecertifceerd volgens internationale richtlijnen. De stichting Skal controleert hierop. Biologische sierteeltproducten herken je aan het groene EU blaadje. Je weet zo zeker dat er geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen tegen onkruid, bijen en andere insecten is gespoten. Voor een gezonde bodem wordt geen kunstmest gebruikt.

Gewassen worden beschermt tegen ziekten en plagen met vruchtwisseling en uiteenlopende teettmaatregelen. Steken er toch ziekten en plagen de kop op, dan zijn aanvullend een aantal gewasbeschermingsmiddelen toegestaan. Deze zijn te vinden op de website van SKAL.

Sierteelt

De sierteelt is zeer divers: bollen, boomkwekerijgewassen, vaste planten, snijbloemen, kamerplanten. En alle andere bloemen en planten waar wij graag naar kijken, maar die niet direct bedoelt zijn voor consumptie.

Voor herstel van biodiversiteit, schoon drinkwater en een gezonde bodem

Bijen en vlinders worden zo gespaard, evenals natuurlijke vijanden, die plaaginsecten in toom kunnen houden. Met de meststoffen van organische oorsprong wordt daarnaast geïnvesteerd in een gezonde bodem. De grond verzuurt en verzout zo niet door kunstmest. En het drinkwater blijft schoon. Bovendien worden de bloemen in Nederland geteeld, hoeven niet van verre te worden ingevlogen en zijn natuurlijk vers. Elke biologische bloem en plant draagt zo bij aan de biodiversiteit, schone lucht in Nederland en een gezonde bodem.